Nāc un pastāsti, cik daudz Tev vajag!

Vēl paši gatavojam sieru, gan uz Jāņiem, gan tā pat. Sieri ir koncentrēti, vērtīgi piena produkti.

Kaut tā pat to plēšot pa strēmelītēm. Hei, hei  pavārītes un visas mīļās lasītājas. Protams, ēdam arī svaigo sieru, kas vīram ir liels, bet nu jau gards jaunums. Vīrs un bērni to mīl ēst uz maizītes, kas kopā ir ar gurķi vai tomātu. Visvairāk gan to izmantoju salātiem un dažādiem desertiem. Šādi sieri ir sviesta siers, Esromas siers un lielākā daļa pūdēto sieru. Piemēram, Brī, Kamambēras, Limburgas siers.  To izgatavo arī no kazu, aitu, ķēvju, ziemeļbriežu u.c zīdītāju piena Nav jau noslēpums, ka daudzi izmantojam siera izstrādājumus. Papildinot Recepšu klubiņa ierakstus parunājam par sieru, siera produktiem.

Skaitļu pasaules noslēpumi. Nāc piektdien uz Sieviešu.

. Sierā ir A, D un B grupas vitamīni, ļoti daudz fermentu, kas sadala olbaltumvielas un taukus, garšvielas un minerālvielas. Bet mēs cenšamies ēst vairāk sieru, ne siera izstrādājumu, ja izdodas to iegādāties uz akcijām, bet tas tomēr ir siers, ne siera izstrādājums.  ir tāds siers, kurš netiek nogatavināts. Nāc un pastāsti, cik daudz Tev vajag.  Un to neēdu kopā ar maizi, bet tā pat vien.

NĀC ĀRĀ - Home | Facebook

. Fetas siers  man garšo ļoti, gan šad tad pie dažādiem ēdieniem pievienoju kā sastāvdaļu, vairāk gan tie ir salāti un mērce. Pusmīkstais griežamais siers ir mīksts, vienmērīgi nogatavināts siers, kas tomēr vēl ir labi sagriežams. Jo siers nav no lētākajiem produktiem. Par delikatešu jeb dārgo sieru runājot man dikti garšo valriekstu siers, ko gan atļaujos nopirkt reti. Priekšroku gan dodam mīkstajam sieram, bet ir arī receptes, kur izmantoju cieto sieru. Cietais siersir daļēji ar caurumiņiem un cietu masu. Kausēto  sieru es pievienoju pie dažādām zupām, mērcēm, bet pārējie ģimenes locekļi to smērē uz sviestmaizes. Cietajiem sieriem ir izteikta garša un smarža un tie noder gan kā galda sieri, gan arī pie siltajiem ēdieniem. Kā mēs izmantojam sīkdatnes?.. Griežamais siers satur vairāk ūdens, līdz ar to - arī mazāk sausās masas. No pēdējām sierā ir daudz labi izmantojamu kalcija un fosfora sāļu. Šīs šķirnes ļoti piemērotas griešanai šķēlītēs. Piemēram, Gaudas, Ēdamas, Tilzītes siers. Dažas no īpaši cietajām šķirnēm labi piemērotas ēvelēšanai skaidiņās vai rīvēšanai. Info no google.lv , bilde - Minniite Nāc un pastāsti kā ir Jūsu ģimenē, Tev pašai kādam sieram Tu dod priekšroku un no kura nevari atteikties, pat ,ja esi paēdusi. Mīkstais siers virspusē pārklāts ar baltu, zilganu vai sārtu pelējuma slānīti. Ir ļoti daudz, dažādas sieru veidu, ko veido galvenokārt no biezpiena, kas tiek iegūts no govs piena. Piemēram, Emmentāles, Grijēras, Čederas, Parmas siers. Piemēram, biezpiensiers, slāņainais siers un ziežamais siers

Komentāri